Willem-Alexander en Máxima: houd vol en wees voorzichtig

Onze koning en koningin hebben in hun paaswens heel Nederland opgeroepen om tijdens de paasdagen toch vooral thuis te blijven. Zo komen we samen door de coronacrisis, stellen ze.

“Vlak voor Pasen – het feest van hoop – wensen wij u goede dagen. Houd vol, wees voorzichtig en blijf zo veel mogelijk thuis”, staat in het bericht dat de Rijksvoorlichtingsdienst heeft verspreid. “Met geduld, solidariteit, doorzettingsvermogen en vertrouwen in de toekomst komen wij hier samen doorheen. Dank aan iedereen die zich hier met hart en ziel voor inzet.”

Koning Willem-Alexander was woensdag aan de telefoon met bisschop Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en bisschop van Rotterdam. Ook belde hij eerder deze week met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO) om de joden een goed Pesach te wensen.

Lees ook:

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen