Royal Couple At Meeting Debt Pact (rotapool)

Willem-Alexander en Máxima hebben voorlopig laatste ontmoeting op paleis gehad

Het koningspaar heeft dinsdag hun voorlopig laatste grote ontmoeting gehad op Paleis Noordeinde. Vanwege de dinsdagavond aangekondigde maatregelen zitten grotere samenkomsten er ook voor het koningspaar voorlopig niet in.

Willem-Alexander en Máxima ontvingen dinsdag een groep betrokkenen bij het het pact Naar een schuldenzorgvrij Nederland. De bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland voor maart en zou eigenlijk met tientallen genodigden zijn. Vanwege de coronacrisis vond de ontmoeting dinsdag plaats en woonde een deel deze digitaal bij.

Máxima hield een toespraak en ook staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die nu in plaats van zijn voorganger Tamara van Ark, aanwezig was. Ook de voorzitter van SchuldenLabNL, Gerrit Zalm, sprak de aanwezigen toe. Een belangrijk thema van de bijeenkomst was de bekrachtiging van het pact voor een schuldenzorgvrij Nederland. Een groot aantal gemeenten wil één of meer van de vijf door SchuldenLabNL beproefde methoden implementeren die mensen schuldenzorgvrij maken.

LEES OOK:

Kate is diep onder de indruk van Wildlife Photographer of the Year

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.