Koningspaar Sluit Eerste Halfjaar Af Met Fotosessie

Willem-Alexander en Máxima gaan op Friese les

Donderdag 17 september gaan de koning en de koningin naar het hoge noorden. Het koninklijk paar brengt daar een bezoek aan de streek Zuidoost-Fryslân. Onder andere Opsterland, Smallingerland en Ooststellingwerf komen aan de beurt. Waar ze precies heen gaan, dat is met opzet niet bekend vanwege de coronacrisis. Zo wordt voorkomen dat er drukte ontstaat.

Het hoofdonderwerp van het bezoek is de toekomst van de provincie, waar duurzaamheid, de landbouwsector en de taal en cultuur onder vallen. Zuidoost-Fryslân, ook wel Het andere Friesland genoemd, kenmerkt zich door de vele landbouw, de natuur en de verbondenheid tussen de mensen.

De streek heeft ook te maken met vergrijzing en klimaatverandering, waardoor de leefbaarheid van de regio onder druk staat. Willem-Alexander en Máxima zullen daar ook over in gesprek gaan met onder andere ondernemers en jonge agrariërs. Ook volgt het stel een les Frysk op een middelbare school, om de dag af te sluiten met een praatje over skûtsjesilen, oftewel wedstrijdzeilen.

Lees ook:

Máxima op bezoek bij buurthuis in West

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen