Naamloos

Willem-Alexander bezoekt Overschild en Siddeburen

Vanmiddag heeft de koning een bezoek gebracht aan Overschild en Siddeburen in de gemeente Midden-Groningen. Beide dorpen zijn flink getroffen door de bevingen als gevolg van de gaswinning. Door de coronacrisis kampen ze met extra problemen.

De koning praatte met de inwoners van Overschild over hun ervaringen met de bevingen en de invloed daarvan op hun dagelijks leven. Na het gesprek bezocht de koning tijdens een rondwandeling de dorpskern. Deze wordt grotendeels gesloopt vanwege de aardbevingsschade. Er komt duurzame nieuwbouw voor in de plaats. Willem-Alexander liep ook langs woningen en panden die duurzaam versterkt worden.

In Siddeburen bezocht Willem-Alexander het aardbevingsbestendig en duurzaam multifunctioneel centrum (MFC). Het MFC huisvest onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapiepraktijk, kantoorruimte voor zorgorganisaties, een bibliotheek en een algemene ruimte waar de dorpsverenigingen, clubs en dorpsbewoners gebruik van kunnen maken. Hij sprak daar met gebruikers van het MFC, vertegenwoordigers van enkele verenigingen, vrijwilligersorganisaties en dorpsbewoners over hun ervaringen met de aardbevingsproblematiek.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen