Prins Berhard Okt15 S

Weetjes en feitjes over prins Bernhard

De 51-jarige prins Bernhard is een neef van koning Willem-Alexander. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in Amsterdam. Wat weten we eigenlijk van de prins?

1. Studententijd

De prins studeerde economie in Groningen en Washington. Samen met twee medestudenten richtte hij tijdens zijn studententijd het bedrijf Ritzen Koeriers op. Dit bedrijf kon pakketjes goedkoop bezorgen door gebruik te maken van de ov-studentenkaart, die destijds net was ingevoerd.

2. Ondernemer

Ritzen Koeriers was niet het enige bedrijf dat Bernhard oprichtte. Hij startte halverwege de jaren negentig het internetbedrijf Clockwork op waar al snel zestig mensen werkten. Vervolgens richtte Bernhard in 2005 softwarebedrijf Levi9 op waar binnen tien jaar zeshonderd werknemers werkten. De prins is ook initiatiefnemer van Lymph-Co (een fonds dat zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker), oprichter van het botenmerk Waterdream en mede-aandeelhouder van Circuit Zandvoort.

3. Gezondheid

In 2013 werd een vorm van lymfeklierkanker bij de prins vastgesteld. Daarnaast wordt hij al sinds 2002 behandeld voor de ziekte van Crohn.

4. Prins van het vastgoed

Samen met drie andere beleggers had prins Bernhard in 2011 90 panden in Amsterdam in bezit. Inmiddels heeft de prins 590 Nederlandse adressen op zijn naam staan, waarvan 349 in Amsterdam.

Lees ook:

Congolese president op bezoek bij koning Filip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Wikipedia. Beeld: RVD, Jeroen van der Meyde.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen