Naamloos

Waddeneilanden vragen Máxima hun ambassadeur te zijn

Vanmiddag heeft koningin Máxima een bezoek gebracht aan Texel. De Waddeneilanden hebben haar gevraagd hun ambassadeur te zijn in Den Haag. De koningin zou onder de aandacht moeten brengen dat de Wadden hulp nodig hebben, met name in de komende winter. Dat laatste begreep de koningin meteen. “Dat is voor u een dood deel van het jaar,” reageerde Máxima meelevend.

Het was burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog als voorzitter van het samenwerkingsverband De Wadden die het bijzondere beroep deed. “Wij doppen graag onze eigen boontjes, maar dit keer zijn de problemen door de coronacrisis groter dan anders. We zijn niet zielig maar we moeten wel hulp hebben, vooral om de leefbaarheid vast te houden. We zijn tenslotte geen openluchtmuseum”, liet ze weten.

De Waddeneilanden zijn voor hun economie voor 80 procent of meer afhankelijk van het toerisme. De gevolgen van de coronacrisis zijn dan ook groot. Het toerisme is zich nu wel voorzichtig aan het herstellen, zo hoorde de koningin, maar de anderhalve meter regel heeft gevolgen voor de capaciteit op de veerboten en in de hotels en restaurants.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen