Video: Oranjes op de schaats

Prinses Margriet heeft zondagmiddag schijnbaar zonder veel moeite tien kilometer geschaatst om 3000 euro op te halen. De prinses deed dat bij FlevOnice in Biddinghuizen. Daar nam ze met veel familieleden deel aan De Hollandse 100. Dat sportevenement is mede door haar zoon prins Bernhard georganiseerd om geld op te halen voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker.

"Het is warm", aldus Margriet halverwege haar schaatstocht. "Het is moeilijk in je ritme te komen", zei ze ook. De prinses deed namelijk aan het zogenoemde familieschaatsen, dat op de 400 meter baan werd gehouden en niet op de drie kilometer lange 'grote baan'. Bij ieder rondje moest worden gestempeld en betekende afremmen, stoppen en weer op gang komen. Toen ze haar 25 rondjes binnen de gestelde tijd had afgedraaid, ging ze nog even voor haar plezier doorhalen op de grote baan.

Margriet had zondagmiddag gezelschap van oudste zoon prins Maurits en schoondochter Marilène die met twee van hun kinderen ook met zwier hun rondjes maakten. Maurits was aanvankelijk van plan geweest aan het fietsonderdeel van De Hollandse 100 deel te nemen, maar zag daar naar eigen zeggen op basis van de weersverwachting van af. "Ik heb in tegenstelling tot vorig jaar wel mijn schaatsen laten slijpen", verklaarde hij. Geoefend had hij echter niet.

Zijn broer Floris ging bij deze tweede editie van De Hollandse 100 (10 kilometer schaatsen, 90 kilometer fietsen) voor het grote werk. Prins Bernhard moest zich vanwege een knieblessure inhouden. Hij klom alleen op de fiets en liet de schaatsen in het vet. 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen