Placeholder

Verhuizing gezin koning vertraagd

Hoewel de eerste verhuiswagens bij paleis Huis ten Bosch zijn gesignaleerd, lijkt het voornemen van de koning om met zijn gezin in de kerstvakantie te verhuizen niet te worden gehaald.

Momenteel is men begonnen met de inhuizing. De verhuizing van het gezin is begin 2019 voorzien maar dit wordt pas bekend gemaakt als de Oranjes er inmiddels wonen. Ook dan zullen er nog afrondende werkzaamheden in het paleis en de tuin plaatsvinden. Daarbij moet gedacht worden aan wat laatste schilder- en inrichtingswerkzaamheden. Naar verwachting zijn deze laatste afrondingswerkzaamheden in de loop van het voorjaar klaar. Dan komt er ook een gelegenheid voor de media om Paleis Huis ten Bosch te bezoeken, zo heeft de RVD laten weten.

Het koninklijk gezin zal zich ook moeten inschrijven bij de gemeente Den Haag maar dat zal geen persoment zijn. Een formeel afscheid van Wassenaar, waar het gezin jarenlang op Landgoed De Horsten woonde, is niet voorzien. Wat er met villa Eikenhorst gaat gebeuren, alsmede met de Marechaussee-post bij de villa is nog niet bekend.