Image 30

Verdwijnt Blauw Bloed van de televisie?

Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella en royaltyfan Oscar Meijer startten eind mei een petitie om Blauw Bloed op televisie te houden, nadat de NPO besloot dat het programma volgend jaar van de buis verdwijnt. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 handtekeningen verzameld.

Marcella en Meijer hopen met de petitie “de NPO op andere gedachten te brengen en de beslissing het programma te stoppen terug te draaien”. “Wij, koningshuisliefhebbers in Nederland, constateren dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de koning en leden van zijn huis en verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven”, schrijven ze.

Naast Blauw Bloed worden ook Opgelicht?! en Typisch per 1 januari geschrapt, werd enkele weken geleden bekend. Dit volgt “in het licht van de brede programmavernieuwing”, zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. De EO verklaarde daarna Blauw Bloed nog niet helemaal op te geven. Er zouden nog gesprekken lopen met de NPO over “hoe we royalty een plek geven”. Blauw Bloed is vanaf 2004 te zien op televisie. In het royaltyprogramma worden de Oranjes en Europese koningshuizen van dichtbij gevolgd.

LEES OOK:

Dit mist het Noorse koningspaar het meest tijdens pandemie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.