Willem-Alexander en Máxima

Vandaag is het zover: koning en koningin naar Duitsland

Voor het eerst in 16 maanden vindt er weer een staatsbezoek plaats. Dat was eigenlijk al voor een eerder moment gepland, maar kon niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Willem-Alexander en Máxima worden vergezeld door een aantal Nederlandse ministers.

Het vorige staatsbezoek was dat aan Indonesië, in maart vorig jaar. Dat schuurde toen al tegen het op-slot-gaan van diverse landen aan, qua datum. Kort na terugkeer van ons koningspaar kon er inderdaad nagenoeg niet meer gereisd of buiten de deur gewerkt worden.

Het bezoek aan Duitsland is deels een inhaalbezoek. En wordt gehouden met inachtneming van de nog geldende maatregelen, zoals voldoende afstand houden. Máxima en Willem-Alexander treffen onder meer Angela Merkel, die over een aantal maanden afzwaait als bondskanselier.

Met minister Hugo de Jonge gaan ze in gesprek met diens Duitse evenknie. Onder meer de samenwerking tussen beide landen om de coronacrisis aan te pakken, komt aan bod. En daarnaast reizen ook minister Kaag (Buitenlandse Zaken) en minister Bijleveld (Defensie) mee, plus staatssecretaris Keijzer.

In 2013 begon ons koningspaar aan een serie deelstaatbezoeken aan Duitsland. In dat jaar werd Willem-Alexander koning. Dit bezoek is het afrondende bezoek van de serie. En concentreert zich in en om Berlijn. Het is tevens het 20ste staatsbezoek voor ze, sinds Willem-Alexander koning werd.

Het Koninklijk Huis deelde al deze ’throwback’ om in de sfeer te komen. Beatrix op staatsbezoek aan Duitsland, 10 jaar geleden.

https://www.instagram.com/p/CQ0R8MjnzLf/

LEES OOK:

Beatrix weer in het openbaar gespot na operatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis