Van Vollenhoven via Twitter: ‘boa-discussie is spijtig’

De afgelopen dagen is de ophef rond boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) opgelaaid. De echtgenoot van prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, mengt zich ook in de discussie. Hij is van mening dat de boa’s geen goede uitrusting krijgen.

Via Twitter liet hij zich uit. “Spijtig vind ik die discussies over de #uitrusting vd #Boa’s. Zij moeten handhaven en toezicht houden in de openbare ruimte. Ook hebben zij politietaken overgenomen. Gelet op de mogelijke agressiviteit moet je hen uitrusten om hun taken veilig en naar behoren uit te kunnen voeren”. Zijn bericht ontving wisselende reacties. Sommigen zijn het eens met zijn uitspraak, anderen niet.

De boa’s willen een betere wapenuitrusting voor het uitvoeren van hun werk. Zo willen ze onder andere een wapenstok en pepperspray bij zich hebben. Donderdag werden in IJmuiden nog boa’s mishandeld door jongeren, waardoor een van de slachtoffers in het ziekenhuis belandde. In Rotterdam raakten vorige maand vijf boa’s gewond toen ze door een groep werden belaagd.

Lees ook:

Op het digitale platform Namens Nederland bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om iets te kunnen doen met de oproep van premier Mark Rutte.

Laurentien wil mening jongeren over 1,5 meter samenleving

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen