Van Vollenhoven: indrukwekkende herdenking MH17

Pieter van Vollenhoven vond de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17 maandag erg indrukwekkend, zo twittert hij. Van Vollenhoven was samen met zijn vrouw prinses Margriet bij de bijeenkomst in de Amsterdamse RAI aanwezig.

"Ik vind dat ons land een indrukwekkende herdenkingsdienst heeft georganiseerd!", aldus Van Vollenhoven. "Mijn complimenten aan allen die hieraan hebben bijgedragen!"

Naast nabestaanden waren ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig, evenals prinses Beatrix. De Oranjes bleven na afloop van de ceremonie binnen om met nabestaanden na te praten. Tijdens de herdenking hielden drie nabestaanden een toespraak, een vierde las een gedicht voor. Daarna noemden nabestaanden alle namen van de 298 slachtoffers, onder wie 196 Nederlanders, gevolgd door de Last Post en een minuut stilte.

De televisieuitzending van de herdenking heeft 937.000 kijkers getrokken. De uitzending staat daarmee op de dertiende plaats van de dagelijkse kijkerslijst van Stichting KijkOnderzoek.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen