Naamloos

Theaters zijn weer open! Het koningspaar ging op bezoek

Woensdagavond hebben Willem-Alexander en koningin Máxima een voorstelling bezocht van Het Nationale Theater. Het is de eerste voorstelling die het Theater aan het Spui weer laat draaien sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis.

Met het theaterbezoek wilde het koningspaar hun steun tonen voor de theatersector. Sinds 1 juni mogen schouwburgen en theaters weer voorstellingen geven, maar het aantal toeschouwers is nu nog beperkt tot een maximum van dertig. “We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag moet”, liet de koning weten tijdens een interactie met de theatermakers en het publiek na afloop.

Het Nationale Theater zat de afgelopen tijd niet stil: ze hebben een nieuwe reeks van zeventien voorstellingen ontwikkeld onder de noemer ‘Het Nationale Theater speelt altijd’. In dat kader speelde Romana Vreede met ‘Liefdesverklaring’ een ode aan het publiek en vertolkte Rick Paul van Mulligen het stuk ‘U bent mijn moeder’, naar een tekst van Joop Admiraal uit 1981 op basis van gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen