Placeholder

Staatsbezoek aan Luxemburg afgerond

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag aan het begin van de middag vanaf vliegveld Findel aan het einde van hun staatsbezoek vertrokken uit Luxemburg.

'Onze historische vriendschap en hechte samenwerking zijn tijdens dit staatsbezoek verstevigd!', luidt een boodschap van koning Willem-Alexander op de Instagram-pagina van het Koninklijk Huis. 'Heel veel dank voor de hartelijke ontvangst'.

Kort voor vertrek had het koningspaar bij het Groothertogelijk Paleis in de stad officieel afscheid genomen van gastheer groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Zaterdag al zien beide vorstenparen elkaar weer in Kopenhagen bij het grote gala in Christianborg Slot ter gelegenheid van de 50e verjaardag van kroonprins Frederik.

Koningin Máxima reist zondag voor een VN-werkbezoek naar India. Op 11 juni beginnen koning en koningin aan drie achtereenvolgende staatsbezoeken aan de Baltische staten Letland, Estland en Litouwen. De koning vroeg de media donderdag om begrip voor het feit dat deze bezoeken elkaar zo snel opvolgen dat het niet mogelijk is alles te volgen.