Placeholder

Spaanse media: ‘Oranjes op vakantie naar Mallorca’

Koning Willem-Alexander en zijn gezin gaan begin augustus op vakantie naar Spanje. Ze zijn uitgenodigd door het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia om een aantal dagen door te brengen in het koninklijk vakantieverblijf Marivent op het eiland Mallorca. Dat melden althans media in Spanje.

Volgens de rubriek Vanitatis van de website El Confidencial is het voor beide koningsparen een mooie gelegenheid om de onderlinge banden aan te halen. Ook de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zouden eindelijk eens de kans krijgen om in een ontspannen sfeer kennis te maken met de Spaanse koningsdochters Leonor en Sofía. Een taalbarrière is er in ieder geval niet, aangezien de Nederlandse prinsessen vloeiend Spaans spreken dankzij hun van oorsprong Argentijnse moeder.

De woordvoerder van koning Felipe kon het bericht niet bevestigen of ontkennen, maar de plaatselijke toeristeninformatie op Mallorca liet alvast weten het Nederlandse koningspaar graag te verwelkomen. De koninklijke aandacht voor het eiland is de laatste jaren namelijk teruggelopen en een bezoek van de Oranjes zou het koninklijke toerisme wellicht een oppepper kunnen geven.

Met enige weemoed denken de Mallorcanen terug aan de hoogtijdagen van Marivent. In de jaren '80 en '90 kwamen er regelmatig buitenlandse grootheden over de vloer. Zo was de Britse prins Charles er in 1989 met zijn vrouw Diana en hun twee zoons William en Harry. Ook de Griekse ex-koning Constantijn, de broer van koningin Sofía van Spanje, verbleef er regelmatig met zijn gezin, evenals koning Albert en koningin Paola van België en koning Harald van Noorwegen.