Máxima Nieuw 3

Schattig! Dit diertje is vernoemd naar de koningin

Een feestelijke dag vandaag, want Máxima viert vandaag haar vijftigste verjaardag. Heel het land staat stil bij deze mijlpaal en zo ook het Zeehondencentrum Pieterburen. De eerste zeehondenpup van dit seizoen werd vandaag opgevangen en heeft een bijzondere naam gekregen.

Eigenlijk wilden de verzorgers de pup Máxima noemen, maar omdat het een mannetje is kreeg het de naam Maximo. De pup van de gewone zeehond werd maandagochtend aangetroffen in de jachthaven van Vlieland. Het dier was verzwakt en is waarschijnlijk iets te vroeg geboren. Hij is waarschijnlijk zo’n twee dagen oud. De meeste jonkies van de gewone zeehond worden in juni geboren, zegt een woordvoerder van het zeehondencentrum. Ze krijgen dan ongeveer drie tot vier weken melk van hun moeders.

Het Zeehondencentrum, dat dit jaar eveneens 50 wordt, blijft voorlopig nog gesloten wegens de coronamaatregelen. De pup kan al wel dagelijks worden bewonderd via social media. Omdat Maximo nog erg zwak is, wordt hij nauwlettend in de gaten gehouden door de dierenartsen.

LEES OOK:

Ook dit eiland komt met speciale herdenkingsmunt ter ere van Máxima’s verjaardag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron & beeld: ANP