Placeholder

Schalkwijk blij met belangstellende koning

Inwoners van de Haarlemse wijk Schalkwijk zijn blij met de belangstelling die de koning woensdagmiddag voor ze had. Burgemeester Jos Wienen noemt het ontzettend positief dat hij de koning door de wijk mocht rondleiden.

'Deze wijk is een wijk die best een aantal problemen heeft gehad en soms nog heeft, maar waar ook heel veel positiviteit in zit en veel ontwikkelingen zijn. Ik vind het heel erg stimulerend dat de koning belangstelling heeft voor wat hier speelt', zegt Wienen. 'Wat zijn de problemen hier en hoe wordt erop ingespeeld? Wat wordt er georganiseerd en welke ontwikkelingen zijn er om zo'n wijk positieve kracht te geven. De belangstelling van de koning is daarin heel stimulerend'.

De koning nam uitgebreid de tijd voor zijn onaangekondigde werkbezoek dat begon in wijkcentrum De Ringvaart en eindigde in het winkelcentrum Schalkwijk.

Wienen: 'De koning toonde oprechte interesse in de gesprekken. Hij stelt vragen waardoor je gedwongen wordt na te denken en te analyseren wat hier in de wijk speelt. Ik vind het een ontzettend positief effect hebben. Vorig jaar is de koning op bezoek geweest in het Teylers Museum in het oude Haarlem. Dat de koning nu hier is in Schalkwijk laat zien dat hij ook aandacht heeft voor dit deel van de samenleving. Hij wil de ontwikkelingen hier stimuleren door belangstelling te tonen'.