Royal Family Is Back In The Netherlands

Rutte: ‘Achterblijven prinsessen is privézaak’

Het nieuws dat de koning terugkwam uit Griekenland verspreidde zich snel. Maar dat Amalia en Alexia achterbleven, dat was niet gelijk bekend. Minster-president Mark Rutte zegt dat hij ervan op de hoogte was dat de prinsessen in Griekenland bleven. Hij spreekt, in tegenstelling tot de terugkeer van de koning, echter van een privézaak. Dat meldt de NOS. Dat het koningspaar hun net begonnen vakantie wel afbrak, was in het openbaar belang vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen.

Dinsdagavond kwamen de zussen alweer thuis. Ze konden zaterdag niet met hun ouders en zus Ariane mee op de lijnvlucht vanuit Griekenland omdat er niet genoeg vliegtickets waren. Daarom stapten Amalia en Alexia dinsdagmiddag pas op het vliegtuig.

Na alle commotie besloot Willem-Alexander vrijdag – een paar uur na aankomst – om de vakantie af te breken. Het werd door velen onverstandig genoemd dat de koning vakantie ging vieren in Griekenland, terwijl de bevolking juist wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met de coronacrisis. 

LEES OOK:

Amalia en Alexia dinsdag pas terug van vakantie Griekenland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.