8785cc9186144130ff8b8e2d1b866440

Rico Verhoeven bedenkt ‘koninklijke’ workout voor Koningsdag

Rico Verhoeven heeft een aantal speciale koninklijke ’twists’ ingebouwd in de digitale workout die hij vrijdagochtend op het YouTube-kanaal van Zappsport geeft voor de Koningsspelen. “We hebben allemaal gekkigheid bedacht”, vertelde Verhoeven. “Bepaalde oefeningen die we gaan doen een koninklijk tintje gegeven. Zo gaan we lunges doen: dan stap je met een been naar voren en zak je door je been heen. Dat noemen we alleen in dit geval: knielen voor de koning.”

De kickbokser bekende geen speciale oefening naar koningin Máxima vernoemd te hebben. “De boodschap wordt vooral dat het naast heel gezond ook heel leuk is om te sporten”, beklemtoonde de kickbokser. Hij bekende dat hij vroeger, toen hij jong was, ook wel eens geen zin had om te sporten: “Maar ik ben heel blij dat mijn vader af en toe toch streng was en zei: nu ga je even trainen.”

De Koningsspelen, net als het sportieve Oranjefeest voor basisscholen, worden sinds 2013 gehouden. Samen met Zappsport willen ze stimuleren dat dit jaar alle kinderen, thuis of op school, tijdens de Koningsspelen kunnen sporten. De work-out kan vanuit huis of vanuit het klaslokaal worden uitgevoerd. De oefeningen van Rico bestaan onder meer uit squats, push-ups en boksen tegen een onzichtbare tegenstander. Verhoeven wordt ondersteund door enkele kinderen, die de work-out met hem meedoen. De digitale sportles met Verhoeven maakt onderdeel uit van de beperkte en coronaproof vormgeving van de Koningsspelen dit jaar.

LEES OOK:

Geeft Willem-Alexander dit jaar ook een toost op Koningsdag?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.