Programma bezoek Willem-Alexander en Máxima aan Rusland bekend

De RVD heeft meer details bekendgemaakt over het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Rusland, aanstaande vrijdag en zaterdag. Het bezoek is de afsluiting van het veelbesproken Nederland-Ruslandjaar. Op vrijdagavond 8 november komt het koningspaar aan in Moskou, waarna de koning en koningin door president Poetin in het Kremlin worden ontvangen voor een diner.

Zaterdagmiddag zijn de koning en de koningin aanwezig bij de opening van een rondetafelbijeenkomst van Nederlandse en Russische CEO's.  Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Russische vice-premier Dvorkovich openen deze bijeenkomst. Minister Ploumen en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, zijn al enkele dagen in Rusland met een bedrijvendelegatie.

Na de bijeenkomst bezoeken Willem-Alexander en Máxima de expositie "Meer dan Romantiek" in het Tretyakov Museum. De tentoonstelling maakt een vergelijking tussen de Russische en Nederlandse Romantische schilderkunst en is georganiseerd in het kader van het Nederland-Ruslandjaar.
 
Zaterdagavond wordt het bezoek afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Tchaikovsky Conservatorium. Het orkest brengt onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons en met Yefim Bronfman op piano, het derde pianoconcert van Beethoven en 'Ein Heldenleben' van Richard Strauss ten gehore. Het optreden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Moskou maakt deel uit van de wereldtournee van het orkest vanwege zijn 125-jarig bestaan.
 
De koning en koningin worden in Rusland vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.