Wassenaar

Prinsjesdag-jubileum verloopt anders voor stalmeester Wassenaar

Stalmeester Bert Wassenaar viert dinsdag een opmerkelijk jubileum. De baas van het koninklijk vervoersdepartement en daardoor op Prinsjesdag verantwoordelijk voor onder meer de paarden en koetsen, ziet die voor het eerst in 25 jaar niet uitrijden op de derde dinsdag in september. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan met de auto naar de Grote Kerk. De Glazen Koets blijft in de Koninklijke Stallen.

Mogelijk had Wassenaar al een voorgevoel dat zijn zilveren jubileum als stalmeester en hoofdverantwoordelijke voor een goed verloop van de rijtoer op Prinsjesdag heel anders zou zijn als de 24 voorgaande jaren. Vorig jaar wilde Wassenaar in elk geval nog niet vooruitkijken. “Eerst maar eens dit jaar afhandelen. Daarna zien we wel”, zei hij toen tegen het ANP.

Hij vertelde ook dat Prinsjesdag en alles wat daarbij komt kijken nog altijd te zien als het hoogtepunt van het jaar. Dat het spektakel dit jaar vanwege de coronacrisis achterwege blijft, is dan ook jammer. Niet alleen voor Wassenaar zelf, maar voor het hele staldepartement, dat overigens ook voor de auto’s en het andere vervoer zorgt.

LEES OOK:

DÍT BIZARRE BEDRAG KRIJGT AMALIA VOLGEND JAAR VAN DE STAAT

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.