Prinsesjes verrassen Amstelveen

De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn toch mee tijdens Koningsdag. In Amstelveen stapten de dochters van koning Willem-Alexander en Máxima onder luid gejuich uit de bus. De meisjes werden toegezongen door een kinderkoor.

Eerder was nog gezegd dat de prinsessen thuis zouden blijven. De organisatie was blijkbaar wel ingefluisterd over het bezoek van de zusjes. Ook voor de drie lagen speciale corsages klaar, een bloemcorsage voor om de pols. De RVD liet zaterdag weten dat Willem-Alexander en Máxima pas op de dag zelf wilden beslissen of de prinsesjes mee zouden gaan. Daarom is hun aanwezigheid vooraf niet bekendgemaakt. Het koningspaar koos ervoor om hun dochters mee te nemen naar Amstelveen omdat daar wat meer ruimte is op de route.

Amstelveen was de tweede plaats die de koninklijke familie aandeed. Het bezoek concentreerde zich rond het stadshart. Eerder op de dag waren de Oranjes nog in het Noord-Hollandse De Rijp.

De route leidde onder meer langs schooltuintjes, een 50 meter lange atletiekbaan waar jongeren sprintjes trekken, korfbal en cricket spelen en aan karate doen. Op het Stadsplein liet de Japanse gemeenschap zich zien, was muziek en dans en werd een speciaal kunstwerk onthuld. De wandeling eindigde voor de bibliotheek, waar de afsluiting van het bezoek plaatsvindt.

Zo'n 1400 vrijwilligers werken mee aan de organisatie van de Koningsdag in Amstelveen. Het koninklijk bezoek is voor de stad een hoogtepunt in een feestjaar, waarin de gemeente viert dat ze 50 jaar de naam Amstelveen draagt.