Prinses Margriet opent tentoonstelling Sisi

Prinses Margriet had donderdagmiddag de eer om op Paleis Het Loo een bijzondere tentoonstelling over de Oostenrijkse keizerin Elisabeth te openen. De prinses kreeg hierbij hulp van de achterkleinzoon van 'Sisi', aartshertog Michael von Habsburg-Lothringen.

De prinses en de aartshertog openden de tentoonstelling samen door een gordijn weg te trekken waardoor er een prachtige zwart-witafbeelding van Sisi verscheen.

Vlak voor de opening van de tentoonstelling sprak Michael von Habsburg-Lothringen de genodigden en de pers toe. Hij is blij met de bijzondere collectie in Nederland, waar Sisi zelf ook verschillende keren op bezoek is geweest. Na wat persoonlijke woorden sloot de achterkleinzoon van Sisi in het Nederlands af: "Ga op deze iconische reis en laat u verrassen door de verworvenheid van de tijd".

Kostuum

Na de opening zong musicalster Pia Douwes, die verschillende keren in de huid kroop van keizerin Elisabeth, een nummer uit de musical. Douwes zong het nummer, Ich gehör nur mir, in kostuum en maakte daarmee veel indruk.

Na de opening was er tijd voor een fotomoment voor een portret van Sisi aan het begin van de expositie. De prinses, de aartshertog en Pia poseerden met elkaar. "Nu hebben jullie het denk ik wel hè", zei Margriet lachend tegen de fotografen na lang geflits.

Levensverhaal

Aan de hand van foto's, filmfragmenten en persoonlijke bezittingen van de keizerin wordt haar ware levensverhaal belicht. Niet alleen het sprookjesachtige mooie beeld van de keizerin komt naar voren, ook de tragische kant van haar leven wordt belicht. Sisi had last van depressies en een obsessie voor schoonheid en gezondheid.

Nog nooit eerder was er een dergelijke tentoonstelling over Sisi te zien buiten Oostenrijk. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 september.