Prinses Margriet

Prinses Margriet op pad met de premier van Canada

Margriet bezoekt aanstaande vrijdag samen met de Canadese premier, Justin Trudeau, de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Het bezoek vindt plaats voorafgaand aan de ontmoeting die Trudeau later die dag heeft met demissionair premier Mark Rutte.

Speciale band

De Canadese premier wordt niet voor niets vergezeld door prinses Margriet bij zijn bezoek aan Bergen op Zoom. De prinses werd tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in de Canadese stad Ottawa en heeft altijd een speciale band onderhouden met het land. Vorig jaar zou Margriet er met haar man Pieter van Vollenhoven naartoe gaan om 75 jaar bevrijding te vieren, maar door het coronavirus ging dat niet door. Als alternatief bedankte ze in een toespraak vanuit Nederland de Canadese oorlogsveteranen voor hun grote aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na afloop van het bezoek aan de Canadese Oorlogsbegraafplaats bezoekt de Canadese premier het ministerie van Algemene Zaken voor een gesprek met Rutte en zullen zij gezamenlijk de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden bezoeken met als afsluiting een besloten werkdiner in Den Haag.

LEES OOK: MARGRIET MAG ZICH ‘PEETMOEDER’ VAN EEN CRUISESCHIP NOEMEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Beeld en bron: ANP