Prinses Margriet

Prinses Margriet onthult standbeeld voor corona slachtoffers en zorgmedewerkers

Op 8 september onthult prinses Margriet een standbeeld bij Groot Speijck in Oisterwijk. Dit heeft Rijksvoorlichtingsdienst woensdag laten weten. Met het standbeeld worden zorgmedewerkers geëerd en de slachtoffers van de coronapandemie herdacht.

Corona standbeeld

Voor de onthulling van het standbeeld zal prinses Margriet spreken met het bestuur van Stichting Dank Helden van de Zorg. Na een plenair programma met verschillende sprekers volgt een minuut stilte uit respect voor de zorgmedewerkers en de slachtoffers. Vervolgens zal de prinses samen met een zorgmedewerker en een nabestaande het standbeeld onthullen. Na de onthulling spreekt Margriet met een aantal aanwezige zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor de verzorging van coronapatiënten en dat nog steeds doen.

Het bronzen standbeeld is gerealiseerd door Stichting Dank Helden van de Zorg om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet bij de verzorging van coronapatiënten en om stil te staan bij alle slachtoffers van deze pandemie. Het standbeeld is ontworpen door de vorig jaar overleden Nederlandse kunstenaar Kees Verkade. Het symboliseert een afscheid van een moeilijke periode en een opening naar een nieuwe toekomst in vrijheid.

LEES OOK: HIEP HIEP HOERA: PRINS GEORGE VIERT VANDAAG ZIJN ACHTSTE VERJAARDAG

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP