Image 40

Prinses Margriet maakt samen met kinderen pindakaas-snacks voor ezels

Donderdagochtend was prinses Margriet de ‘mystery guest’ op het verjaardagsfeestje van het zogenoemde Onky Donky-huis in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. “Dit is heel bijzonder”, zei de prinses over Onky Donky, waar gezinnen met jonge kinderen met een beperking terecht kunnen voor een ontspannen uitstapje. Ze ging dan ook gelijk creatief aan de slag: samen met de kinderen maakte ze pindakaas-, groente- en appelsnacks voor de dieren.

“Het is uniek en het mooie is dat er aandacht is voor het hele gezin”, aldus de prinses. Niet alleen het ‘zorgenkind’ staat in de schijnwerpers, maar ook de broertjes of zusjes. In het Onky Donky-huis waren drie gezinnen met hun kinderen gekomen, met wie de prinses om beurten een praatje maakte. Tegelijkertijd werden aan de tafels door de kinderen en hun ouders traktaties gemaakt voor de dieren. Vervolgens liep Margriet met de kinderen mee naar de kinderboerderij naast het huis, om de ezels en geiten – die enige aansporing nodig hadden om te komen eten – te voeren.

“Het is mooi dat dit helemaal door vrijwilligers draaiende wordt gehouden”, prees Margriet het initiatief dat kinderen ‘nare dingen even wil laten vergeten’, zoals de doelstelling van de stichting luidt. Het gaat om kinderen met een problematische gezinssituatie, of een lichamelijke of verstandelijke beperking, die speciaal onderwijs volgen of bijvoorbeeld een terminaal zieke ouder.

LEES OOK:

Britse koningshuis over diversiteit: ‘‘We zijn nog niet waar we willen zijn’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.