Prinses Mabel krijgt boek ‘The Impatient Dr. Lange’

Prinses Mabel neemt dinsdag het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'The Impatient Dr. Lange'. Het is samengesteld door Seema Yasmin, die haar motivatie om dokter te worden kreeg van de in 2014 bij het neerschieten van vlucht MH17 omgekomen Joep Lange.

Het boek is een eerbetoon aan Joep Lange die in verschillende rollen, als medicus, wetenschapper, activist en medisch diplomaat, al in een vroeg stadium de strijd aanging tegen hiv en aids en het daarmee vaak gepaarde onrecht. Hij zocht niet alleen naar behandelingen voor de ziekte, maar ook naar manieren waarop iedereen toegang kon krijgen tot medicijnen. Yasmin hoopt dat haar boek een volgende generatie zal inspireren om het werk van Joep Lange voort te zetten.

"Er zijn veel verhalen te vertellen over Joeps leven als wetenschapper, arts en activist. Ik hoop dat de selectie in deze biografie een nieuwe golf van activisme zal aanwakkeren en een nieuwe generatie wetenschappers, artsen, beleidsmakers en pleitbezorgers zal inspireren om een einde te maken aan de aids-epidemie", aldus prinses Mabel in haar voorwoord in het boek.