Placeholder

Prinses Mabel: “enorme vreugde, ware liefde en intens verdriet” (met video)

Prinses Mabel wordt zaterdag vijftig jaar. Dat viert ze met familie en vrienden, zo liet de prinses weten aan het ANP. "Ik kijk terug op 50 jaren van enorme vreugde en intens verdriet, zware lessen en mooie successen, warme vriendschappen en ware liefde. En op 25 jaren van intensieve en gepassioneerde inzet voor vrijheid, gelijkheid en vrede. Ik hoop sommige van mijn ervaringen en opgedane kennis door te kunnen geven aan volgende generaties”, aldus Mabel.

De prinses, die zich in haar werk voorstelt als Mabel van Oranje – zonder de titel die ze door haar huwelijk in 2004 met prins Friso mag gebruiken – is de afgelopen maanden onder meer zeer actief is geweest met haar tegen kindhuwelijken strijdende organisatie Girls Not Brides en met de Wereldaidsconferentie in Amsterdam. Ze heeft daarvoor ook op verschillende fronten bijzondere erkenning gekregen, zoals de Geuzenpenning in Vlaardingen, een eredoctoraat in Schotland en de AmsterdamDiner Award.

Grote plannen
Het werk is echter nog lang niet klaar. "Ik heb nog enkele grote plannen om in de komende jaren te helpen de wereld structureel beter en eerlijker te maken”, stelde Mabel. "Er is dus veel om dankbaar voor te zijn en naar vooruit te kijken. Dat vier ik dit vijftigste levensjaar, en speciaal op mijn verjaardag, met mijn kinderen, mijn familie en zij die mij dierbaar zijn."