Laurentien

Prinses Laurentien nodigt 700 speciale gasten uit op de koffie

Prinses Laurentien heeft alle zevenhonderd leerlingen van de Europese School van Den Haag (ESH) bij haar thuis op de koffie uitgenodigd. “Wie weet, komt daar iets moois uit. Er is hier zo’n fijne sfeer, dat ik heb gezegd ‘kom langs'”, verklaarde Laurentien haar opmerkelijke uitnodiging aan de ‘buurtgenoten’.

Laurentien woont Aloysius College om de hoek. Ze opende hier vanmorgen de middelbare schoolafdeling van de meertalige ESH. Dit deed ze symbolisch door een grote sleutel te overhandigen aan klassenvertegenwoordigers. Laurentien had daarvoor in de aula een toespraak gehouden, waarin ze afwisselend Engels, Duits, Nederlands en Frans sprak.

“Het is fantastisch om weer de energie van andere mensen te voelen”, zei de prinses na afloop. “Ik word hier vrolijk van.” Het was haar eerste publieke optreden in lange tijd en de eerste keer met weer veel aanwezigen. “Ik heb het afgelopen jaar natuurlijk niet stilgezeten. Het werk ging gewoon door, maar dan vanuit huis.”

Rondleiding en meditatie

Laurentien kreeg voorafgaand aan de openingshandeling een rondleiding door het geheel gerenoveerde en aan de moderne tijd aangepaste bijna honderd jaar oude schoolgebouw. Ze stond uitvoerig stil bij demonstraties van de uit verschillende delen van de Europese Unie afkomstige leerlingen in de ‘Learning and Innovation Hub’.

Ook nam ze deel aan een korte meditatie, onderdeel van ‘mindfulness’ om scholieren handvatten te geven om om te gaan met stress. “Heel relaxt”, meende Laurentien na enkele minuten met de ogen dicht.

LEES OOK: ‘MÁXIMA AANWEZIG BIJ JUBILEUMVIERING FONDS KWADRAAT IN AMSTERDAM’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty

Beeld en bron: ANP