Laurent

Prinses Laurentien gaat goede gesprekken voeren op Valentijnsdag

Prinses Laurentien doet vrijdag op Valentijnsdag mee aan de actie #échtcontact, waarbij bekende Nederlanders op het station van Utrecht een goed gesprek aanknopen met treinreizigers.

Ook Jamai Loman, Trijntje Oosterhuis, Jan Slagter en Marlijn Weerdenburg doen mee aan de valentijnsactie, evenals influencers Peter de Harder en Jard Struik.

Echt contact staat onder druk in deze digitale samenleving, vindt Laurentien. Om het belang van goed contact onder de aandacht te brengen, neemt ze vrijdag plaats in een ‘slowdate-huiskamer’ die wordt ingericht op station Utrecht Centraal, waarbij ze gezelschap krijgt van NS-topman Roger van Boxtel.

“Kijk om naar de ander, maak een praatje en zie hoe leuk dat is”, vertelt Laurentien in De Telegraaf. “Welke dag is er beter voor dan Valentijnsdag? Hoe mooi is het, om de liefde weer uit te vinden in de vorm van normaal, direct contact? We horen van mensen om ons heen dat ze blij zijn dat deze dag eindelijk meer diepgang krijgt.”

Kletspakketten

De actie komt voort uit de Alliantie Digitaal Samenleven, een initiatief van onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Twee en een half miljoen mensen hebben moeite om digitaal mee te komen, terwijl de wereld steeds sneller gaat”, zegt minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken. “We mogen deze mensen niet aan hun lot overlaten. En echt contact, elkaar helpen, is de enige manier waarop dat lukt. Zo verbinden we de mensen die misschien wel te digitaal zijn, en de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Ook op andere plekken in het land zijn er initiatieven. PostNL verrast mensen op de route met kletspakketten, NS-conducteurs roepen op hun eigen creatieve manier reizigers op om écht contact te maken. Bij de HEMA zijn er digitafels. Laurentien: “Daar kunnen klanten een kop koffie nemen en uitleg krijgen over lastige handelingen op de computer. Dat gebeurt door vrijwilligers van het Seniorenweb, waaruit blijkt hoe mooi het is een alliantie te vormen met anderen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen