Prins Floris zamelt succesvol geld in voor Hollandse 100

Prins Floris blijkt tot nu toe de beste fondsenwerver voor de De Hollandse 100. Een week voor de sluitingsdatum van het binnenhalen van steunbetuigingen en toezeggingen voor financiële steun voor onderzoek naar lymfeklierkanker staat de teller op 33.415 euro.

Dat is weliswaar niet het bedrag dat Floris onder het motto 'Veel is goed, meer is beter' met een aantal vrienden wil binnenhalen (de ambitie is een ton), maar is tot dusver wel het grootste bedrag dat is toegezegd. Streefbedrag van de tweede aflevering van De Hollandse 100 is een half miljoen euro. Daarvoor is nog iets meer tijd. Tot nu toe is daarvan 40 procent opgehaald.

De Hollandse 100 – een winterduathlon met 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer wielrennen – is vorig jaar mede gelanceerd door prins Bernhard. Hij deed dat om geld in te zamelen voor Lymph & Co. Dat streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

De tweede editie is op 6 maart in Biddinghuizen. Aan de actie kan op verschillende manieren worden deelgenomen, zowel door de sporten of door geld te doneren aan deelnemers. Aan prinses Margriet bijvoorbeeld. "Ik ben de moeder van Bernhard en daarom steun ik dit van harte. Ik ga minstens 10 km. schaatsen, evenals vorig jaar!! En je kunt mij voor elke km meer een extra bedrag geven :-)", stelde de prinses bij haar inschrijving.

Margriet wilde 3000 euro ophalen en heeft daarvan inmiddels 86 procent binnen. Zoon prins Maurits legde de lat wat lager en heeft 350 euro binnen van de gewenste 500. "Wij zijn het gezin van de (oudste) broer en maat van Bé. Wij beseffen ons hoeveel 'geluk' we hebben gehad hem nog bij ons te hebben! Om te zorgen dat anderen die door deze ziekte getroffen worden ook geholpen kunnen worden is veel tijd, aandacht en dus geld nodig. Steun daarom het fonds en ons om zoveel mogelijk geld in te zamelen!", is de aanbeveling die Maurits deed.

Bezoek hier de website van De Hollandse 100.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen