Placeholder

Prins Bernhard voelt zich goed

Prins Bernhard voelt zich momenteel goed. "Behalve dat ene griepje, maar dat heeft heel Nederland", aldus de prins die donderdagavond aan tafel zat bij Humberto Tan om over lymfklierkanker te praten, de ziekte die in 2013 bij hem werd geconstateerd.

"Ik heb nu geen behandeling meer, sta natuurlijk nog wel onder controle en krijg nog wel wat antibiotica, want ik heb nog wel een lage weerstand", vervolgt de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Bernhard vertelt bij RTL Late Night dat zijn leven is veranderd door de ziekte. "Alles verandert je, de mooie dingen in het leven, maar dit natuurlijk ook", aldus de prins die tegenwoordig meer kan genieten van de kleine dingen. "Je weet dat dit niet allemaal vanzelfsprekend is. Je focust je op wat nu belangrijk is en waar je nu van kan genieten."

Alpe d'HuZes

In juni deed de prins, samen met zijn vrouw prinses Annette, mee aan Alpe d'HuZes. "Dat was geweldig, we waren met een grote groep vrienden en artsen", zegt de prins. "Het was voor mij heel belangrijk om tijdens mijn ziek-zijn een sportief doel te hebben." Dat nam de prins wel heel letterlijk, hij vertelt namelijk dat hij een fiets naast zijn bed had staan toen hij op de intensive care lag. "Daar probeerde ik iedere dag twintig minuten op te fietsen."

Bernhard zat samen met Rossana Kluivert bij Humberto aan tafel. Zij heeft dezelfde ziekte gehad en samen zetten zij zich in voor Lymph & Co, de stichting die Bernhard heeft opgericht. "Als je ermee geconfronteerd wordt dan wil je eigenlijk ook wat terug doen. Toen kwam ik erachter dat hier eigenlijk geen fonds voor was", aldus de prins die besloot het daarom zelf te doen. "Er is geld nodig voor onderzoek, daarom zijn we Lymph & Co gestart."

Op 8 maart is het een bijzondere dag voor de stichting, dan vindt namelijk de Hollandse 100 plaats. Door tien kilometer te schaatsen en negentig kilometer te fietsen willen de prins en Kluivert geld ophalen voor onderzoek. Humberto Tan liet tijdens de uitzending weten dat hij in ieder geval mee zal doen.

Het interview is terug te zien op de website van RTL Late Night.