Placeholder

Pieter van Vollenhoven vond programma maken ‘boeiende ontdekkingsreis’

Pieter van Vollenhoven hoopt dat kijkers van zijn Professors op pad iets hebben opgestoken van het tv-programma.

Vrijdag is de laatste uitzending van de zesdelige Omroep MAX-serie, voor Van Vollenhoven aanleiding voor een korte evaluatie en een prangende boodschap. "Morgen ons laatste programma Professors op pad!", twitterde hij donderdag. "Ik hoop, dat u het informatief heeft gevonden. Onze Natuur heeft immers onze belangstelling hard nodig!"

De echtgenoot van prinses Margriet grijpt ook zijn kans om de boswachters waarmee hij op pad ging nog even in het zonnetje te zetten. "Zelf vond ik het een boeiende ontdekkingsreis met zeer toegewijde boswachters. Gedurfd van Omroep MAX om dit uit te zenden!"

Natuurliefhebbers

Voor Professors op pad ging de 79-jarige oud-hoogleraar met zijn goede vriend professor Joop Schamineé de Nederlandse natuur in. Samen met een cameraploeg bezochten de twee natuurliefhebbers de Hollandse Duinen, de Pelen, de Biesbosch, de Veluwe, Texel en de Drentsche Aa. Het laatste natuurgebied vond hij het meest opvallend. "We gaan in Nederland naar nieuwe nationale parken waarvan je eigenlijk zegt dat landschap, natuur en cultuur samen worden gevoegd. De Drentsche Aa heeft dat altijd al gehad", liet hij eerder optekenen.

Professors op pad is vrijdag om 21.15 uur te zien op NPO 2.