Pieter van Vollenhoven steunt slachthuisoproep Lubach

Pieter van Vollenhoven heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor de oproep om het slachten van dieren in Nederland humaner te maken. Hij reageert op een bericht waarin verwezen wordt naar het item dat Zondag met Lubach maakte over het slachten en vergassen van kippen en varkens in Nederland. Het item leidde zelfs tot Kamervragen van D66.

“Als deze gang van zaken het dierenwelzijn schaadt, dan zou het Extern Toezicht deze gang van zaken moeten verbieden!” bepleit de man van prinses Margriet én de voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op sociale media.

Het item van Zondag met Lubach leidde de afgelopen weken tot een substantiële toename van het aantal vegetariërs. Dat heeft ProVeg, de organisatie die mensen probeert te bewegen minder vlees te eten, laten weten. Er meldden zich na de bewuste uitzending van het VPRO-programma duizenden mensen die de zogenoemde ‘Veggie Challenge’ willen aangaan. Zij beloven dan zeker dertig dagen geen vlees te eten om te kijken hoe dat bevalt.

Het omstreden item mag overigens volgens de NPO-regels niet vóór 22.00 uur ’s avonds worden uitgezonden, omdat de beelden volgens de Kijkwijzer te schokkend zouden zijn voor kinderen onder de 16. Daarom kan de uitzending van Zondag met Lubach alleen ’s nachts zijn teruggekeken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen