Pieter-Christiaan voltooit marathon van Berlijn met déze tijd

Bij onze oosterburen rende een heuse Nederlandse royal mee met de marathon in hoofdstad Berlijn. Pieter-Christiaan rende in 2019 ook mee en zette toen een nét iets andere tijd neer.

De 49-jarige prins finishte in 3 uur, 26 minuten en 19 seconden. En dat is een dikke 4 minuten langzamer dan zijn tijd van 2019. In dat jaar voltooide hij de marathon van Berlijn ook. Hij had het zwaar, zo gaf hij na afloop zelf aan. “Niet makkelijk, maar wel gefinisht.”

25.000 lopers deden in totaal mee. Pieter-Christiaan trainde gedisciplineerd voor deelname aan de marathon, de afgelopen maanden. Het was warm in Berlijn, iets dat hem en anderen parten speelde. “Valt zo wel weer mee haha maar gelukkig veel mensen ingehaald die ook niet goed tegen te warm weer kunnen”, zegt hij daarover.

Pieter-Christiaan deelde zojuist deze mooie foto’s van zijn avontuur. Duidelijk te zien is hoe gefocust hij liep en hoe trots hij na afloop was:

https://www.instagram.com/p/CUUSJzOo9YU/

In New York deed de prins zelfs al 9 keer mee met de marathon. Uiteindelijk won in Berlijn dit jaar de Ethiopiër Guye Adola. Pieter-Christiaan deelde voorafgaand aan zijn deelname nog dit bericht op Instagram, waarbij hij zijn polsbandje van de marathon van 2019 van zijn pols liet knippen:

https://www.instagram.com/p/CUMsT6koVyJ/

LEES OOK:

Zien: royals op de rode loper tijdens Prinsjesdag

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @pcvanoranje