Pieter-Christiaan promoot voetbalduel bij Jinek

Prins Pieter-Christiaan heeft dinsdagavond samen met oud-voetbalinternational Edgar Davids in het televisiepraatprogramma van Eva Jinek aandacht gevraagd voor een bijzondere benefietvoetbalwedstrijd. Die wordt zaterdag 5 september om 16.00 uur gespeeld in het stadion van Alkmaar tussen de Real Madrid Legends en de Laureus All Stars. Davids is één van de deelnemers.

De wedstrijd wordt georganiseerd ten bate van de Nederlandse tak van Laureus, waarvan prins Pieter-Christiaan voorzitter is. Laureus is een in vele landen actieve organisatie die kansarme kinderen helpt door middel van sport vooruit te komen in de maatschappij. Over de hele wereld hebben zich veel grote sporters aan Laureus verbonden. Nederlandse ambassadeurs zijn onder anderen Edwin van der Sar, Yvonne van Gennip en Pieter van den Hoogenband.

Voor het voetbalduel zijn dankzij de kaartenbak van bestuurslid Clarence Seedorf – zo bekende de prins, die Seedorf alle krediet gaf – tal van grote namen gestrikt, onder wie Luís Figo, Cafú, Roberto Carlos, Thierry Henry, Fabio Cannavaro, Ruud Gullit en Edwin van der Sar.

De opbrengst is voor een nog nader te bepalen project in Alkmaar, vertelde Pieter-Christiaan in de uitzending. "We willen het geld bestemmen voor de plaats waar de wedstrijd plaatsvindt." De prins hoopte op meer bekendheid van Laureus en op aansluiting bij een van de grote loterijen, waardoor er meer projecten kunnen worden gesteund.