Pieter-Christiaan deelt oproep David Attenborough

En hij zet zijn bericht kracht bij door een práchtige natuurfoto te plaatsen. Dat doet hij via Instagram, waar hij de doordringende en zo broodnodige boodschap van bioloog Attenborough onderstreept.

De prins vindt dat het tijd is om in actie te komen. Hij plaatst een eigen foto van het strand en de zee – met een werkelijk oogverblindend mooie zon die door de wolken straalt – en stelt in een Engelstalig berichtje dat hij de opvattingen van David Attenborough deelt.

Pieter-Christiaan denkt ook dat het nú moet gebeuren, het stoppen van klimaatverandering en de schade aan de aarde die weleens onomkeerbaar kan zijn. De zoon van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet raadt iedereen aan de docu’s van de beroemde bioloog te kijken. En om het motto ‘Rewild the world’ te omarmen. Hierbij wordt toegewerkt naar meer ruimte voor natuur, wilde dieren en rust en ruimte.

Hij noemt ook nog het cliché, maar daarom zeker niet minder waar, dat ‘de natuur best zonder ons kan, maar wij niet zonder de natuur’.

De Insta-post van Pieter-Christiaan met de schitterende foto

Pieter Christiaan Instagram Screenshot

LEES OOK:

Nieuwtje: Filip en Mathilde blijven voorlopig binnen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @pcvanoranje