Paleis Het Loo bezoekers

Paleis Het Loo houdt deuren nog langer dicht voor bezoekers

Het paleis ging in 2018 dicht voor een verbouwing en zou dit jaar weer opengaan. Paleis Het Loo meldt nu echter op Facebook dat de deuren voor de bezoekers pas media 2022 geopend zullen worden.

Paleis Het Loo verbouwing

De vernieuwing en verbouwing van Paleis het Loo in Apeldoorn duurt dus langer dan voorzien. Inmiddels zijn ze al drie jaar bezig met de verbouwing die in totaal ruim 123 miljoen euro gaat kosten. Er was groot onderhoud nodig aan het de technische installaties en leidingen van het paleis uit de zeventiende eeuw. Ook was er veel asbest dat verwijderd moest worden. Die werkzaamheden hebben vertraging opgelopen, maar ze zijn kortgeleden begonnen met het opnieuw inrichten en afwerken van de zalen en kamers. Onder andere de kamers van koningin Mary, koningin Wilhelmina en prins Bernhard worden opnieuw en authentiek ingericht.   

Nieuwe museumzaal

Tegelijk met de verbouwing van het paleis wordt ook onder de bassecour, het voorplein van het paleis, een grote, ondergrondse museumzaal van 5550 vierkante meter gebouwd. De zaal krijgt licht door een immense glasplaat in de bassecour en vormt straks de bezoekersingang van Paleis Het Loo. Het paleis is sinds 1984 een museum. De tuinen en de stallen van het paleis zijn in de zomermaanden wel gewoon open voor bezoekers.

Lees ook: ‘‘Staat moet Paleis Soestdijk terugkopen’’

Beeld en bron: ANP