Naamloos

Oranjes verschijnen weer vaker buiten

De afgelopen weken is de koninklijke familie weer vaker buiten gespot. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is er meer mogelijk, dus het aantal activiteiten is opgeschroefd. Koningin Máxima gaat bijvoorbeeld vlak voor het zomerreces naar het Veteraneninstituut in Doorn. Het is voor het eerst sinds maart dat een koninklijk bezoek weer publiekelijk aangekondigd werd.

De komende tijd zullen er ongetwijfeld nog meer bezoeken aan de agenda worden toegevoegd. De visites werden tijdens de coronacrisis op verschillende manieren bekendgemaakt. Een manier was middels een bericht onder geheimhouding, waarna geïnteresseerde media zich konden aanmelden in de hoop dat er voldoende ruimte was om te worden toegelaten. De andere manier was zonder enige aankondiging, waarbij de Rijksvoorlichtingsdienst zelf beperkte media uitnodigde.

Gisteren was er een mix van dat soort bezoeken. Voor prinses Margriet was er voor media de mogelijkheid interesse kenbaar te maken. Bij de werkbezoeken van koningin Máxima in Apeldoorn en Woerden en dat van koning Willem-Alexander in Eindhoven werden media vooraf geselecteerd en benaderd. Maar het was wel voor het eerst sinds de coronacrisis dat op één dag drie leden van de koninklijke familie naar buiten traden, daarmee ook aangevend dat de werkzaamheden buitenshuis worden opgevoerd.

Waar rekening mee gehouden moet worden is de publieke belangstelling voor activiteiten van de Oranjes. Als aan een bezoek te veel aandacht wordt gegeven dan kunnen er veel belangstellenden op afkomen en dat maakt het moeilijk om de afstandsregels te bewaren en te bewaken. Dat bleek al eens bij een visite en wandeling van koningin Máxima aan Texel, en in mindere mate ook bij het bezoek woensdag van Willem-Alexander aan Borger. Beide uitstapjes waren vooraf stilgehouden, maar al snel waren de kleine gemeenschappen op de hoogte van het koninklijke bezoek.

Lees ook:

Hoe vergaat het de coronahulpdiensten? Prins Edward ging op bezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen