Prinses Margriet En Pieter Van Vollenhoven Bij Herdenking Arnhem

Open Monumentendag 2021: Pieter van V. geeft startsein

Op 9 september is het zover: dan opent Pieter van Vollenhoven in Limburg de Open Monumentendag van dit jaar. Honderden monumenten openen in het weekend dat volgt hun deuren voor publiek, met gratis toegang.

De man van prinses Margriet is eregast in Weert op de bewuste donderdag. Hij geeft er het startsein voor het Open Monumentenweekend, want het is eigenlijk meer dan één dag. Op 11 en 12 september zijn maar liefst ruim 3000 monumenten in ons land gratis te bezoeken.

Sommige waren dat al, maar vele gaan ook speciaal en tijdelijk open voor dit ‘evenement’. Doel is om meer mensen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met cultuur, geschiedenis en de verhalen die de monumenten vertellen. Er is ook een thema en dit jaar is dat ‘inclusie’. Met dat thema wordt ruimte geboden aan verschillende perspectieven die verbonden zijn aan een monument of plek, aldus de toelichting.

Pieter van Vollenhoven verricht de opening trouwens samen met de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele. Dat gebeurt door het lied bekend te maken waarmee beiaardiers in het hele land op 11 september de Monumentendag inluiden, letterlijk!

Pieter Van Vollenhoven Archieffoto Anp

LEES OOK:

5x opvallende outfits van Máxima

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP