Koning Opent Tentoonstelling De Gouden Koets

Nieuwtje: eerste dagen bezichtigen Gouden Koets uitverkocht

Het veelbesproken rijtuig is sinds afgelopen vrijdag te zien. In het Amsterdam Museum. Tot nog toe zijn steeds alle tijdslots uitverkocht. Gelukkig mogen er vanaf zaterdag wat meer mensen tegelijk komen kijken.

De Gouden Koets heeft een roemruchte geschiedenis. Na een restauratie van maar liefst ruim 5 jaar is-ie te zien, voor bezoekers van het Amsterdam Museum. Daar staat de koets op de binnenplaats. Willem-Alexander ‘opende’ de expo vorige week donderdag. En vanaf afgelopen vrijdag mag er dus publiek komen kijken.

Dat kan overigens nog tot en met 27 februari 2022. Toch zijn de eerste dagen al enorm populair. Alle tijdstippen waarvoor een bezoekje gereserveerd kan worden, zijn steevast uitverkocht. Vanaf zaterdag aanstaande zijn wat meer mensen per tijdslot welkom. Ook dan is de verwachting dat alles volgeboekt wordt.

De Gouden Koets werd in 1898 door de stad Amsterdam aan koningin Wilhelmina geschonken. Hij is goed te zien doordat er een speciale glazen behuizing omheen is gebouwd, speciaal voor het exposeren.

Koning Opent Tentoonstelling De Gouden Koets

LEES OOK:

Na ophef zegt RVD: ‘koning hanteert coronaregels wél op Veteranendag’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP