Placeholder

Máxima, Rania en Haakon naar World Economic Forum

Met drie koninginnen en een koning wordt het een komen en gaan van royals volgende week in Davos in Zwitserland. Koningin Máxima is een van hen. Dit blijkt uit de deelnemerslijst op de website van het jaarlijkse World Economic Forum (WEF).

Namens Jordanië gaat koningin Rania. Noorwegen vaardigt kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit af. Prins Turki al-Faisal vertegenwoordigt Saudi-Arabië. Het was al bekend dat koning Filip en koningin Mathilde van België ook komen.

Máxima neemt net als vorig jaar deel aan de conferentie als speciaal VN-afgezant voor het wereldwijd verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten. Máxima gaat samen met premier Mark Rutte en de ministers Jeroen Dijsselbloem, Lilianne Ploumen en Edith Schippers.

Revolutie

De topbijeenkomst voor politici, zakenlieden en andere prominenten wordt van 20 tot en met 23 januari gehouden in het Zwitserse Davos. Het Wereld Economisch Forum staat dit jaar in het teken van de economische gevolgen van de razendsnelle technologische ontwikkelingen, die worden bestempeld als 'de vierde industriële revolutie'. Daarbij wordt onder meer gesproken over de huidige problemen op het gebied van veiligheid, klimaatverandering en de zwakke economische groei.

De deelnemerslijst telt in totaal honderden namen van bekende publieke figuren, onder wie de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, de Britse premier David Cameron, ECB-president Mario Draghi, U2-zanger Bono en acteur Leonardo DiCaprio.