Máxima lukt het om op tijd te zijn

Wat de gemiddelde verkeersdeelnemer in Hanoi niet voor elkaar krijgt, lukte koningin Máxima donderdag wel. Ze was in staat in drie uur tijd drie ver uiteenliggende ministeries te bezoeken voor gesprekken in haar rol als VN-vertegenwoordiger. Ze kwam overal op tijd en in één geval zelfs te vroeg aan.

Dat is een prestatie op zich in het drukke en chaotische verkeer van de Vietnamese hoofdstad, waar auto's, scooters en brommers in een constant gevecht om ruimte en voorrang zijn verwikkeld. En waar bij bezoeken aan Bangladesh en Indonesië de verkeersinfarcten werden omzeild door simpelweg de hele route af te zetten, wist de Vietnamese politie de koningin door het verkeer te loodsen met slechts één auto.

Afspraak was wel dat op kruispunten agenten het overige verkeer zou tegenhouden, maar die opdracht bleek in Hanoi niet overal doorgekomen en ook in de uitvoering schortte het een en ander zodat de volgauto's met de rest van de delegatie halsbrekende toeren moesten uitvoeren om bij te blijven. "Het is een wonder dat we nog geen brommer hebben geraakt", was dan ook een terechte observatie in het gevolg.

Deels om het verkeer te mijden, is voor de koningin een strategisch gelegen hotel gekozen. Vanaf het ministerie van Arbeid kon de koningin teruglopen naar haar verblijfplaats, en ook de afstand naar de centrale bank kon lopend worden afgelegd. Belangrijke tijdwinst bij een krap bemeten driedaags bezoek dat donderdagavond wordt afgesloten.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen