Máxima in zomerjurkje naar paneldiscussie De Nederlandsche Bank

Koningin Máxima heeft woensdagochtend in Amsterdam deelgenomen aan een internationale rondetafeldiscussie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Ze sprak in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Op initiatief van de koningin en Klaas Knot, president van DNB, discussieerden vertegenwoordigers van internationale regelgevende instanties als centrale banken, toezichthouders, ministeries en enkele 'fintech' bedrijven met elkaar over uitdagingen in de regelgeving van technologische innovaties in de financiële dienstverlening.

Nog altijd hebben 1,7 miljard volwassenen wereldwijd geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen. Dit belemmert hen en met name kleine en middelgrote bedrijven in hun economische groei. Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) van de G20.