Máxima in Italiaans design, Laurentien kiest voor Haagse couture

Koningin Máxima draagt dinsdag op Prinsjesdag een japon van mousseline in verschillende pastelkleuren. Haar hoed is gemaakt van een bijpassende kleur sisal, met bloemen en verendecoratie, zo staat op de website van het Koninklijk Huis. Het is een ontwerp van de Italiaanse Luisa Beccaria.

Koningin Máxima draagt verder het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Koning Willem-Alexander draagt een jacquet met grijs vest met het draaginsigne dat hoort bij de Militaire Willems-Orde. 

Laurentien en Constantijn

Prinses Laurentien draagt op Prinsjesdag een deux-pièces, een mouwloze japon gecompleteerd door een lange robe manteau. De stof is geïnspireerd op een traditionele Venetiaanse damast, waar een moderne metaaldraad in verweven is, staat op de site van het Koninklijk Huis. De japon is afkomstig van het Haagse modehuis Hardies.

Laurentien draagt een bijpassende hoed van modiste Eudia. De prinses draagt verder de versierselen behorende bij het Grootkruis in de Huisorde van Oranje. Vorig jaar droeg prinses Laurentien ook al een japon van Hardies. Prins Constantijn draagt zoals gebruikelijk een jacquet met grijs vest. Hij draagt daarbij de bouton van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.