Placeholder

Máxima in gesprek met werkzoekende jongeren

Koningin Máxima ging donderdag in gesprek met werkzoekende jongeren en managers uit het bedrijfsleven. Dit deed de koningin in Den Haag op de eerste dag van de WerkWeek. De week bestaat uit meer dan honderd activiteiten in het land om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken.

''Nederland heeft veel goed opgeleide jongeren die op zoek zijn naar werk. Zij zijn cruciaal voor de toekomst van ons land'', zegt koningin Máxima op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis. ''In de WerkWeek spannen tal van organisaties zich in om deze jongeren op weg te helpen naar een baan, stage of de juiste opleiding. Vaak komen jongeren zelf in actie, zoals ik vandaag zag bij een bijeenkomst van DeBroekriem. Ik vind het goed en belangrijk dat deze initiatieven verspreid en versterkt worden en dat het bedrijfsleven wordt betrokken bij het vergroten van de kansen op werk voor jongeren.''

DeBroekriem is een initiatief van jongeren op zoek naar werk en startte in 2012 in Utrecht. Door workshops en bijeenkomsten kunnen jongeren hun netwerk en sollicitatievaardigheden vergroten. Met hulp van Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, is DeBroekriem inmiddels uitgebreid naar twintig regio's. Vorige maand vond de duizendste deelnemer een baan.