Placeholder

Máxima geeft sinaasappelboom aan vrouwenplatform

Koningin Máxima heeft WOMEN Inc. een sinaasappelboompje gegeven om de organisatie te feliciteren met haar tienjarig bestaan. Het boompje is volgens haar het perfecte verjaardagscadeau voor het vrouwennetwerk.

WOMEN Inc. is een platform dat vrouwen verbindt. Vrijdagmiddag werden in DeFabrique in Utrecht onder meer gesprekken gevoerd over een nieuwe verdeling van zorg en werk in de toekomst. Mannen, vrouwen, werkgevers en beleidsmakers lieten tijdens een brainstormsessie hun licht over dit onderwerp schijnen. Ook werden de uitkomsten van een onderzoek onder werkgevers gepresenteerd.

Koningin Máxima hield tegen het einde van de bijeenkomst een korte toespraak. Ze complimenteerde WOMEN Inc. omdat de organisatie 'essentiële onderwerpen' als economische zelfstandigheid van vrouwen, emancipatie van het ouderschap en een goede verdeling van de zorgtaken onder de aandacht heeft gebracht. "Met uw werk zet u mensen aan het denken. U brengt zaken echt in beweging."

Cadeau

Bij een verjaardag hoort een cadeau, vond Máxima. "Maar wat geef je aan een vrouwennetwerk? Ik dacht… het moet iets met 'groei' te maken hebben. Het moet symbool staan voor vruchtbaarheid. Want dat doet recht aan uw werk. Het moet ook een gezond imago hebben. Want gezondheid is een kernthema voor WOMEN Inc. Het moet mooi zijn om naar te kijken. En het mag ook best een vleugje oranje hebben…"

"Mevrouw Vaessen, ik denk dat ik het perfecte cadeau heb gevonden", zei de vrouw van koning Willem-Alexander tegen Jannet Vaessen, de directeur van WOMEN Inc. "Graag bied ik u dit sinaasappelboompje aan. Mijn gelukswensen met tien jaar WOMEN Inc. Ik wens U groei en bloei toe in de toekomst!"