Máxima al in Argentinië voor kerstvakantie

Koning Willem-Alexander woonde maandagavond in Amstelveen alleen het Koninkrijksconcert bij. Dat was ook van tevoren zo aangekondigd, maar niet bekend was dat koningin Máxima al vertrokken is naar Argentinië waar het koninklijk gezin traditioneel om het jaar de kerstvakantie doorbrengt. Willem-Alexander en de drie schoolgaande prinsesjes volgen dit weekeinde.

Twee jaar geleden reisde Máxima ook vooruit. Voor het eerst in vijf jaar bracht ze toen enkele dagen door in haar ouderlijk huis in Buenos Aires. Bij voorgaande bezoeken had ze daar vanaf gezien vanwege de opdringerige en vaak agressieve Argentijnse media. De verwachting is dat haar verblijf ook nu niet onopgemerkt zal blijven.

Máxima heeft nu de kans bij te praten met haar ouders. Haar vader Jorge Zorreguieta is ernstig ziek en Máxima reisde vorige maand al eens een weekeindje op en neer naar Argentinië om hem op te zoeken.

Het is de bedoeling de feestdagen met de familie door te brengen in het Andesgebergte, in Villa La Angostura.

Koninkrijksconcert

Koning Willem-Alexander was maandagavond aanwezig bij het Koninkrijksconcert. Dat vond plaats in de Meervaart in Amsterdam.

Het concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens het concert traden artiesten uit verschillende delen van het Koninkrijk op. Met zang, muziek en dans gaven zij een kleurrijke invulling aan het thema Harmonie.

Het was de negende keer dat het Koninkrijksconcert werd georganiseerd. Het concert wordt ieder jaar gehouden in een gemeente waar een groot aantal bewoners uit het Caribisch deel van het Koninkrijk woont.