koningin Máxima

Máxima pleit voor meer vrouwen in de wetenschap

Koningin Máxima pleit voor meer vrouwen in de wetenschap. Dat deed ze tijdens een bezoek aan de Technische Universiteit Berlijn, waar zij en koning Willem-Alexander werden bijgepraat over veelbelovende wetenschappelijke technieken.

Er zijn bijvoorbeeld meer specialisten nodig, en daarin zouden vrouwen een belangrijke rol kunnen spelen, zei ze tegen een Duitse PhD-studente die zich bezighoudt met fotonica, de discipline die de relatie tussen licht en elektriciteit bestudeert. De Duitse studente richt zich specifiek op het overdragen van kennis over de techniek. Máxima vroeg ook naar de relatie tussen de Berlijnse universiteit en instituten als de TU in Delft en Brainport Eindhoven. De wetenschappers grapten dat er wel eens een strijd wordt gevoerd welke universiteit het hoogste aandeel vrouwelijke PhD-kandidaten heeft.

De koning volgde onder meer een presentatie van de Nederlandse chipmachinemaker ASML. Ook was hij samen met Máxima getuige van het ondertekenen van een samenwerkingsvoornemen tussen Nederland en Duitsland op het gebied van onder meer fotonica.

LEES OOK:

Amalia, Alexia en Ariane laten zich vaccineren tegen het coronavirus

Beeld en bron: ANP