Koningin Opent Pand Theater Zuidplein

Máxima opent verbouwde Theater Zuidplein in Rotterdam

Woensdag heeft koningin Máxima in Rotterdam Theater Zuidplein na een grondige verbouwing heropend. Het theater is onderdeel van Hart van Zuid, het culturele hart van Rotterdam-Zuid. Natuurlijk werd er ook rekening gehouden met de regels rondom corona.

Samen met enkele aanwezigen kreeg Máxima een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens de rondleiding door het nieuwe theatergebouw werden nog enkele korte performances getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z.

De verbouwing begon in 2018. Vanaf deze week zijn de eerste bezoekers welkom in het nieuwe pand. Het gebouw belooft de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid te worden. Naar eigen zeggen is het “een dynamische plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten”.

Het Rotterdamse theater betrekt de Rotterdammers bij al zijn activiteiten en het biedt jonge theaterliefhebbers stage- en opleidingsplaatsen aan. In het nieuwe pand kan het theater die rol straks verder uitbouwen. Bij het theater zit ook een vestiging van de bibliotheek Rotterdam. Beide bieden straks samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ‘reuring’ in het gebied.

LEES OOK:

William en Kate helpen bagels bakken in Londen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.